Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Пласт»: 110 років у перших рядах оборони, розвитку та майбутнього України

Дата: 12.04.2022 17:15
Кількість переглядів: 145

Сьогодні Національна скаутська організація України «Пласт»  відзначає  110-ту річницю свята Першої Пластової Присяги. Це  найголовніший церемоніал у житті кожного члена організації, під час якого пластуни  складають  обітницю на службу Богові та Україні, допомоги іншим та життя за Пластовим Законом. 

В Україні з 1 січня набрали чинності положення Закону України «Про основи національного спротиву». Одне із завдань Руху опору  — військово-патріотичне виховання громадян України. Найстаршою та найвідомішою молодіжною організацією, метою якої є сприяння всебічному патріотичному вихованню й самовихованню української молоді, є НСОУ «Пласт». 

Сьогодні його місія -  не тільки творити успішну Україну через спроможних пластунів, а й боронити нашу державу від російської навали.

Фото без опису

Цінності, які сповідують члени «Пласту»  кликали їх на передову боротьби за незалежність України  уже більше як  століття: чи  то в протистоянні з імперіями (Російська, Австро-Угорська), чи тоталітарними державами (радянська чи нацистська держави), чи з сучасним злом – рашизмом. 

Сьогодні  під час найбільш активної фази сучасної російсько-української війни, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, багато прикарпатських пластунів  боронять нашу державу зі зброєю в руках у лавах ЗСУ, тероборони, добровольчих формувань, допомагають на волонтерському фронті  в Україні та за її межами. 

Як писав пластовий сеньйор Богдан Гаврилишин, в Україні повинно бути півмільйона пластунів, і тоді не треба було б турбуватися про майбутнє України. І ми впевнено йдемо до цієї мети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь