Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд ухвалив рішення про виділення першого млрд грн на ліквідацію наслідків військових дій в деокупованих областях

Дата: 11.04.2022 11:26
Кількість переглядів: 189

Кошти передбачено направити на проведення найнеобхідніших першочергових робіт з відновлення об’єктів у Київській (400 млн грн), Сумській (250 млн грн), Чернігівській (250 млн грн) та Житомирській (100 млн грн) областях. Розроблений Мінрегіоном відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету» було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 10 квітня.

Фото без опису

«У результаті успішних дій Збройних сил України на сьогодні чотири області повністю звільнено від військ окупантів – і Уряд уже починає фінансування робіт з ліквідації наслідків військових дій та першочергового відновлення інфраструктури. Ми розуміємо, що навіть в умовах, коли в інших регіонах країни продовжуються бойові дії, у звільнених областях потрібно вже зараз відновлювати житлові будинки, лікарні, дороги, об’єкти комунального господарства», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Кошти резервного фонду державного бюджету виділено обласним військовим адміністраціям та передбачено спрямувати на такі напрямки: ремонт і заміна заповнення віконних та дверних прорізів (поточний ремонт); капітальний ремонт конструкцій дахів та покрівель; поточний ремонт покриття покрівлі; ліквідацію вибоїн покриттів вулиць і доріг населених пунктів; ремонт зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж та систем, в тому числі теплопостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення, каналізації, опалення, електричних мереж; розбирання зруйнованих конструкцій та інші першочергові заходи з відновлення інфраструктури населених пунктів. Координацію від Уряду здійснюватиме Мінрегіон.

«Це лише перший етап. Запевняємо, що жоден регіон нашої держави не залишиться поза увагою», – зазначив Міністр.

Нагадаємо, раніше Уряд затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених в результаті збройної агресії росії будівель і споруд, зокрема об’єктів критичної інфраструктури, для визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь