Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заява МЗС України щодо незаконних виборів на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії

Дата: 11.04.2022 08:06
Кількість переглядів: 165

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення Російською Федерацією т.зв. «президентських виборів» на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії 10 квітня.

Фото без описуНезаконні «вибори» мають на меті леґітимізувати окупацію частини суверенної території Грузії з боку РФ. Вони суперечать міжнародному праву та не мають жодних правових наслідків.

Проведення Росією незаконного голосування на окупованих грузинських територіях на тлі продовження вторгнення російської армії на територію України може призвести до суттєвого загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря та створення подальшого підґрунтя для розв’язання нової агресії проти Грузії.

Україна незмінно підтримує суверенітет та територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. РФ має виконати положення Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року та відкликати визнання т.зв. «незалежності» Абхазії, Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії, а також тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях в Україні.

Переконані, що жорсткі санкції проти РФ та їх неухильне дотримання сприятимуть якнайшвидшому відновленню територіальної цілісності як Грузії, так і України.

Закликаємо міжнародну спільноту посилити санкційний тиск на Росію, аби притягнути її до відповідальності за грубі порушення Статуту ООН та інших норм міжнародного права.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь