Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля

Дата: 06.04.2022 10:03
Кількість переглядів: 174

Фото без описуВітаю шановні колеги, шановні українці.

Розпочинаємо чергове засідання Кабінету Міністрів України.

Почну зі слів подяки нашим військовим, які боронять нас та виганяють ворога з української землі. Зробимо все, аби наші сили оборони відчували, що тил захищений, а армія забезпечена всім необхідним.

Фото без описуУряд разом з усією країною продовжує працювати та будувати нову економіку великої війни.

Маємо сьогодні багато важливих рішень для підтримки людей і, звичайно, для підтримки армії.

Перше. Продовольча безпека. Розпочалася програма безкоштовної роздачі продуктових наборів у прифронтових містах. Майже 200 тисяч таких наборів із продуктами та засобами гігієни вже роздали. Найбільше в Донецькій, Харківській та Київській областях.Фото без опису

Усього сформуємо майже 12 млн таких наборів. Вже закупили 133 тисячі тонн продовольства на майже 4 млрд грн. Купуємо все по максимуму в українських виробників. Завантажуємо українські підприємства замовленнями. Усім максимально допомагаємо.

Продовольчі мережі сьогодні фактично стали об’єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з такими мережами, аби в усіх містах і селах були продукти харчування, соціальні товари та речі першої необхідності. Розуміємо, що магазини зараз зіштовхнулися з багатьма форс-мажорами та проблемами. Тому будемо допомагати.

Фото без описуПриймаємо постанову, яка дає можливість торговельним мережам залучити пільгові кредити до 1 млрд грн строком на 1 рік під 5% річних. Це дозволить поповнити обігові кошти, не закривати магазини та вчасно розраховуватися за продукти з українськими виробниками.

За останні кілька днів українські війська звільнили від окупантів Київську, Чернігівську та Сумську області. Весь світ побачив сотні вбитих і закатованих українців, побачив майже повністю зруйновані міста, побачив майже повністю зруйновану критичну інфраструктуру. Наша задача — відновити життя на цих територіях, наскільки це можливо.

Працюємо, аби в усі ці населені пункти відновилась подача електроенергії, води, а люди, які втратили домівки — отримали прихисток. Приймаємо ряд рішень у цьому напрямку.

Перше стосується обстеження пошкоджених будівель. Треба сформувати повну картину того, що підлягає відновленню, а що ні. Сьогодні затвердимо механізм такої оцінки.

Друге. Паралельно з оцінкою пошкоджень «Укрзалізниця» буде закуповувати будівельні матеріали для їх подальшої передачі на місця. Будемо одразу проводити відновлювальні роботи там, де це можливо. Будемо допомагати містам і селам, які пережили цей жах.

Фото без описуФото без опису

Третє. Значних пошкоджень зазнала критична інфраструктура. Зокрема газопроводи, лінії електропередач, водопостачання. «Нафтогаз» допоможе профінансувати відновлення такої інфраструктури. Через «Ощадбанк» компанії буде надано кредит на 4,5 млрд грн. Це також дозволить «Нафтогазу» закупати блакитне паливо, забезпечувати його подальший видобуток, платити податки й дивіденди в бюджет.

Фото без описуФото без опису

Щодо реалізації програми підтримки внутрішніх переселенців. Три напрямки: гроші, житло, робота. Нагадую, що тим, хто офіційно став переселенцем, держава буде виплачувати по 2 тисячі гривень щомісяця для дорослого і по 3 тисячі гривень для дитини. До урядових ініціатив підтримки переселенців долучаються і міжнародні організації, зокрема ЮНІСЕФ. Організація допоможе найбільш вразливим категоріям населення і буде додатково виплачувати людям гроші. Багатодітні родини з маленькими дітьми, родини з дітками з інвалідністю отримають по 2200 грн на кожного члена такої родини. Працюємо над тим, аби заявку для отримання допомоги від ЮНІСЕФ можна було подавати через Дію.

Фото без описуБезумовно ключовим напрямом роботи Уряду залишається фінансове й організаційне забезпечення української армії.

Сьогодні виділяємо Міністерству оборони та Службі безпеки України кошти з резервного фонду. Це кошти на зарплати, техніку, зброю, пальне та все необхідне для наших захисників. Основні ресурси держави й бюджету зараз направляємо саме на ці потреби.

Ще один важливий організаційний напрям — це порядок відправлення поранених військовослужбовців на лікування за кордон.

Фото без описуОдразу декілька держав запропонували свою безкоштовну допомогу вФото без опису лікуванні та реабілітації наших військових і цивільних також. Ми дякуємо нашим партнерам за таку підтримку! Сьогодні приймаємо документ, який допоможе швидко та правильно організувати весь процес.

Вдячні всім нашим захисникам за вашу мужність і стійкість. Ви справжні герої українського народу. Слава нашим героям! Слава Україні!

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь