Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Спалювання сухої трави під час воєнного стану – диверсія!

Дата: 23.03.2022 16:26
Кількість переглядів: 139

Спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості військовими та силами територіальної оборони, про це інформує ДСНС України.

    

Попри доволі прохолодну та вологу погоду, що встановилась на усій території України, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання мешканцями громади сухої рослинності.

Такі дії суттєво відволікають органи Національної поліції України та підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України від здійснення своїх безпосередніх функцій та спричиняють значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж, що своєю чергою, суттєво обмежує можливості пожежно-рятувальної служби оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, що можуть виникнути у разі загострення військових дій.

Як зазначають в службі ДСНС України, спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями ЗСУ та територіальної оборони, подання світлових сигналів збройними силами російської федерації.

Особи, винні у виникненні пожеж в екосистемах будуть притягатись до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства правопорушники, які здійснюють спалювання сухої рослинності притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

За підпал трави природно-заповідного фонду штраф для громадян складає від 6 120 до 12 240 грн, а для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн.

Згідно зі статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 530 до 4 590 грн, на посадових осіб – від 4 590 до 15 300 грн.

За знищення або пошкодження лісу вогнем для громадян передбачено штраф у сумі від 4 590 до 15 300 грн, для посадових осіб – від 10 710 до 30 600 грн.

У разі ж завдання природі великого збитку передбачена і кримінальна відповідальність.

У разі виявлення неправомірної поведінки або пожежі просимо негайно повідомити про це, звернувшись до аварійно-рятувальної служби (101) та поліції (102).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь