Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Туреччина готова розглянути можливість стати гарантом безпеки України в майбутньому

Дата: 17.03.2022 21:56
Кількість переглядів: 138

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, який відвідав Україну з візитом.

Фото без опису

Глава української дипломатії поінформував турецького колегу про героїчну оборону України від повномасштабної агресії російської федерації. Він наголосив, що завдяки незламному духу Президента Володимира Зеленського, Збройних Сил України та всього українського народу наша держава дає гідну відсіч російським загарбникам на всіх фронтах.

Міністр засудив численні воєнні злочини та злочини проти людяності, які скоює російська армія в Україні, і наголосив на неминучості відповідальності за них.

Дмитро Кулеба висловив вдячність Мевлюту Чавушоглу за непохитну солідарність Туреччини з Україною, практичну політичну та гуманітарну підтримку, а також готовність розглянути можливість стати однією з держав-гарантів безпеки України в майбутньому.

Глава МЗС Туреччини поінформував Дмитра Кулебу про свій візит до Москви 16 березня. Він підкреслив готовність Анкари продовжувати посередницькі зусилля задля припинення росією війни проти України.

«Наша держава високо цінує дипломатичні зусилля Туреччини, аби змусити російську федерацію припинити збройну агресію та вивести свої війська з території України. Я готовий до продовження діалогу в форматі міністрів закордонних справ України, Туреччини та росії, якщо росія буде налаштована на серйозний діалог заради конкретних результатів», - наголосив Дмитро Кулеба.

Він нагадав, що українська сторона наполягає на негайному припиненні вогню та відкритті гуманітарних коридорів для евакуації цивільних людей і доставки продовольства.

Міністр також висловив вдячність Президенту Туреччини за пропозицію організувати зустріч президентів України Володимира Зеленського та рф Владіміра Путіна. Дмитро Кулеба висловив особливу вдячність Туреччині за надання гуманітарної допомоги для громадян України, які постраждали від російської агресії.

Співрозмовники обговорили практичні кроки задля нарощування практичної допомоги Туреччини для України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь