Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СпівДія: в Україні запустили офіційну платформу гуманітарної допомоги

Дата: 14.03.2022 16:53
Кількість переглядів: 142

Волонтерське об’єднання «СпівДія» координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством молоді та спорту України. Створення платформи ініційовано волонтерами разом із Координаційним штабом з гуманітарних і соціальних питань для ефективної організації допомоги населенню.

Як працює платформа?

На базі платформи відбувається взаємодія фізичних осіб, волонтерських організацій та фондів. Верифіковані волонтери в режимі реального часу допомагають громадянам – збирають всі потреби та наявні ресурси, оперативно відправляють гуманітарну допомогу та медичні засоби тим, хто цього потребує найбільше, а саме: населенню та волонтерам, установам, що приймають вимушено переміщених осіб, шелтерам.

Найближчим часом на базі молодіжних центрів та громадських організацій будуть відкриті «Співдія Хаби» для більш швидкої взаємодії з потребуючими та створення додаткових соціальних сервісів.

«СпівДія» є ініціативою волонтерів та органів державної влади, що гарантує безпеку як надавачам, так і одержувачам допомоги.

Яку допомогу залучають?

Гуманітарна допомога: їжа, засоби гігієни, одяг, матраци, побутова техніка тощо.

Медичні ресурси: ліки та устаткування.

Добровільна особиста та майнова допомога: волонтери, склади, транспорт.

Фінансова допомога: перерахування коштів на закупівлю необхідних ресурсів.

Сервісна допомога: водії-чоловіки призовного віку від 18 до 60 років, які перетинають кордон для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень можуть подавати заявки для виїзду за кордон для перевезення гуманітарних вантажів.

Як отримати або запропонувати допомогу?

Громадяни чи організації, які потребують допомоги, можуть заповнити відповідну форму на сайті spivdiia.org.ua. Фахівці координаційного хабу зателефонують для підтвердження запиту. Заявки обробляються в порядку критичності та часу.

Фізичні особи або волонтерські організації, які мають у наявності гуманітарні чи медичні ресурси, можуть так само запропонувати допомогу, сконтактувавши через платформу з фахівцями координаційного хабу.

Як допомогти в забезпеченні логістики? 

Власники транспортних засобів, фізичні особи чи транспортні компанії, можуть надати легкові автомобілі, фури, автобуси та мікроавтобуси, а також зареєструватися у якості водіїв для перевезення між країнами, в гарячі точки по своїй області, місту чи селу, а також в точки без активних бойових дій.

Детальніше на сайті: spivdiia.org.ua

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь