Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківській ОВА закликали збільшити посівні площі пшениці

Дата: 14.03.2022 14:31
Кількість переглядів: 194

Директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної військової адміністрації Іван Андріїшин закликав місцевих аграріїв розширювати посівні площі ярої пшениці та починати весняно-польові роботи.

"Потрібно активно готуватися. Вже сьогодні окремі господарства почали підживлювати озимину. Тож звертаюся до вас розпочати закупівлі насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин та зайнятися підготовкою, ремонтом техніки. Разом робимо все для перемоги", — сказав Іван Андріїшин.

З його слів, частину спеціалістів-механізаторів мобілізують. Тому уряд ухвалив постанову "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану", якою спростив схему бронювання механізаторів.

"Вам потрібно просто підготувати списки та надіслати їх у Міністерство аграрної політики, а далі — це вже робота Мінагрополітики й Міноборони", — каже директор департаменту.

Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022: https://agrostatus.org/, яка покликана допомогти аграріям успішно стартувати з посівною кампанією. У цьому їм допоможуть держава та міжнародні партнери.

У цей надзвичайно складний для України час Міністерство аграрної політики та продовольства України просить усіх аграріїв поділитися інформацією щодо стану господарств та планів посівної на 2022 рік. На основі даного опитування Мінагро та міжнародні партнери будуть проводити детальний аналіз ситуації у країні та направляти допомогу у разі необхідності.

Основні вектори:
1. ПАЛИВО
2. ЛОГІСТИКА
3. МТР

Для того, щоб міністерство приорітетно допомогло вам вирішити проблеми просимо зайти на сайт від цифрової команди МІН АПК — https://agrostatus.org/ і внести свої дані.

Роман Лещенко звернувся до аграріїв з закликом забезпечити Україну продовольством у повній мірі у цей найскладніший для нашої держави час.

Заповнення форми займе 10-20 хвилин. Та допоможе міністерству не робити 10 тис. дзвінків = дні, а опрацювати все за години.

Ваша інформація виграє час команді МінАПК для рішень, що допоможуть нам всім провести посівну 2022 кампанію в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь