Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Бачимо, що вакцинація довела свою ефективність та безальтернативність», — Ольга Христан

Дата: 31.01.2022 14:51
Кількість переглядів: 260

Уже впродовж декількох тижнів на Івано-Франківщині спостерігається зростання кількості нових випадків COVID-19. Ця кількість дійсно збільшується, але кількість госпіталізованих значно менша.

Про ситуацію з вакцинацією та розповсюдженням коронавірусної інфекції в Івано-Франківському районі і як уберегтися від COVID-19 журналістка FrankoNews поспілкувалася з заступницею голови Івано-Франківської РДА Ольгою Христан.

На території Івано-Франківського району є 9 лікувальних закладів, які надають допомогу хворим з коронавірусною хворобою. Станом на сьогодні, кількість занятих ліжок складає 66,4 %. У районі організовано 15 мобільних бригад з проведення вакцинації, які пройшли відповідну підготовку та функціонує 4 центри масової вакцинації, а також 53 пункти щеплень.

Яка зараз ситуація з вакцинацією в Івано-Франківському районі?

«Маємо сьогодні 48% провакцинованих осіб 1 дозою, 44% провакцинованих осіб 2 дозою. Додатковою дозою всього провакциновано 94 особи та бустерною дозою провакциновано 938 осіб. У районі провакциновано 2-ма дозами 311 дітей».

Як можна уберегти себе та своїх рідних від тяжкого перебігу цього захворювання?

«Це можливо тільки завдяки вакцинації. Особливо небезпечним COVID-19 є для людей старших за 60 років та людей з хронічними захворюваннями, такими як бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, хронічні захворювання. На жаль, навіть вакцинована людина може заразитися. Завдання щеплення полягає в тому, щоб запобігти тяжкому перебігу хвороби, ускладненням та смерті. Провакцинована людина, навіть якщо і захворіє, то перенесе хворобу легше, швидше за все, вона не потребуватиме кисневої терапії та перехворіє в домашніх умовах. Хто не вакцинований, тяжче переносить цю хворобу. Вакцинуватися можна в пунктах щеплень, центрах масової вакцинації або за допомогою мобільних бригад. Тому, закликаю усіх поставиться відповідально до свого здоров’я та здоров’я своїх рідних і прийти у центри вакцинації для щеплення. Держава мотивує громадян зберегти своє здоров’я, зокрема фінансово».

Що саме пропонує держава вакцинованим громадянам?

«Власники зелених COVID-сертифікатів, яким 60+, уже з 24 січня можуть витратити свою 1000 на придбання ліків, а у лютому, можна буде використати ці кошти на оплату комунальних послуг. Також усі українці, вакциновані бустерною дозою від коронавірусної хвороби і мають завантажений в ДІЇ COVID-сертифікат, зможуть отримати додатково 500 грн у рамках програми єПідтримка. Для держави пріоритетним залишається здоров’я нашої молоді, тому особи віком від 14 до 18 років, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть використати свою 1000 грн як на подорожі, музеї, кіно, театри, так і на освітні проекти, де молодь зможе придбати курси, програми та інші освітні послуги».

Нагадаємо, через різке зростання кількості захворювань на COVID-19 з 24 січня 2022 року в регіоні встановлено «червоний» рівень епіднебезпеки.

«Ми бачимо, що вакцинація довела свою ефективність та безальтернативність не тільки в Україні, але й у цілому світі. Поряд з цим, не можна забувати і про інші заходи безпеки, такі як: маска, дистанція, респіраторна гігієна та провітрювання. Приходьте, вакцинуйтеся і будьте здорові», — Ольга Христан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь