Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Завдяки програмі «Велике будівництво» майже у кожній тергромаді з’явилися нові сучасні об’єкти соціальної інфраструктури

Дата: 25.01.2022 13:35
Кількість переглядів: 304

68 нових шкіл, майже пів сотні дитячих садочків, 132 приймальних відділень, пів тисячі спортивних майданчиків, 596 активних парків, 22 басейни, 28 стадіонів. Це далеко не повний перелік об’єктів, які вдалося реалізувати у 2021 році у рамках Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Значними здобутками може пишатися й Прикарпаття. Адже за минулий рік в області споруджено та реконструйовано понад чотири десятки об’єктів соціальної інфраструктури, відремонтовано та збудовано 213 кілометрів доріг державного значення і 65 кілометрів місцевих автошляхів.

Такі дані сьогодні під час виїзної пресконференції, яка, до слова, відбулася в одному із найкращих об’єктів програми «Велике будівництво» - дитячому садочку у селі Чорнолізці Тисменицької територіальної громади, оприлюднила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

За її словами, завдяки програмі «Велике будівництво» на Івано-Франківщині за кошти державного та місцевого бюджетів, а це - понад 145 мільйонів гривень з державного та 33 мільйони місцевого фінансового ресурсу, - вдалося спорудити для учнів три загальноосвітні школи, два садочки для дошкільнят, два об’єкти культури (Народний дім у с. Пшеничники та Музей писанкового розпису у м. Коломиї), 7 сучасних укомплектованих медичним обладнанням амбулаторій загальної практики сімейної медицини, п’ять приймальних відділень, які оснащені УЗД-апаратами, рентген-апаратами та апаратами комп’ютерної томографії, 17 активних парків для занять фізичною культурою та спортом, два спортзали, один басейн, спорткомплекс і спортивну школу. Окрім того, до Дня Прапора України на території Меморіального комплексу імені Степана Бандери встановлено найвищий прапор в області.

«Ще кілька років тому через зруйновані дороги жителям області було вкрай важко добратися із одного району в інший, - зазначила керівниця області. – Сьогодні ж ми маємо майже три сотні новозбудованих автошляхів, які не лише єднають нашу область, а й сполучають її із іншими регіонами, дають поштовх для розвитку туризму, промисловості, сфери послуг».

Світлана Онищук підкреслила, що завдяки програмі «Велике будівництво» наша область змінилася, адже майже у кожній територіальній громаді з’явилися нові сучасні об’єкти соціальної інфраструктури, які десятки років слугуватимуть прикарпатцям.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь