Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Порядок організації та проведення особистого прийому громадян керівництвам Івано-Франківської РДА

Дата: 17.12.2021 14:18
Кількість переглядів: 770

                                                                                         ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                          Розпорядження районної 

                                                                                          державної адміністрації

                                                                                           від 05.07.2021р. №102

 

ПОРЯДОК

організації та проведення особистого прийому громадян

керівництвом Івано-Франківської районної державної адміністрації

 

І. Загальні положення

 

  1. Порядок організації та проведення особистого прийому громадян керівництвом Івано-Франківської районної державної адміністрації (далі - Порядок) визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян, у тому числі особистого виїзного прийому громадян, головою, першим заступником, заступниками голови та керівником апарату Івано-Франківської районної державної адміністрації (далі - райдержадміністрація).
  1. Посадові особи, які здійснюють прийом громадян, керуються Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян», Указом Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», іншими нормативно-правовими актами, а також цим Порядком.

 

ІІ. Організація і проведення особистого прийому громадян

 

  1. Особистий прийом громадян в райдержадміністрації проводять голова, перший заступник, заступники голови, керівник апарату райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків з питань, вирішення яких належить до повноважень райдержадміністрації.
  1. Особистий прийом громадян керівництвом райдержадміністрації здійснюється в приміщенні адміністративного будинку райдержадміністрації, що знаходиться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, відповідно до графіка, що затверджується розпорядженням райдержадміністрації.
  1. Графік та Порядок проведення особистого прийому громадян керівництвом райдержадміністрації розміщується на відповідних вебсторінках, офіційних вебпорталах райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Івано-Франківського району, у мережі Інтернет та на спеціальних інформаційних стендах, розміщених у приміщеннях райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування району, у місцях, доступних для вільного огляду громадянами.
  1. Особистий прийом громадян керівництвом райдержадміністрації здійснюється за попереднім записом, який проводиться працівниками відділу роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації.

Громадянин може записатися на особистий прийом до керівництва райдержадміністрації особисто або через представника, повноваження якого оформлені в установленому порядку. Також записатись на особистий прийом до керівництва райдержадміністрації можна по телефону.

Вхід до відділу вільний і не потребує оформлення перепустки та пред’явлення документів, що посвідчують особу.

  1. Попередній запис на особистий прийом до голови райдержадміністрації проводиться працівниками відділу не пізніше ніж за 3 робочі дні до дня проведення прийому.

Попередній запис на особистий прийом громадян до голови райдержадміністрації проводиться у разі, коли питання, порушене заявником, належить до повноважень райдержадміністрації, але не вирішено по суті після особистого прийому першим заступником, заступниками або керівником апарату райдержадміністрації відповідно до функціональних повноважень, з урахуванням їх інформації щодо шляхів вирішення питання.

  1. Попередній запис на особистий прийом громадян до першого заступника, заступників голови, керівника апарату райдержадміністрації проводиться працівниками відділу за день до початку особистого прийому або в день особистого прийому, не пізніше ніж за годину до його початку.
  1. Під час попереднього запису громадян на особистий прийом до керівництва райдержадміністрації з’ясовується наступна інформація:
  1. прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, номер контактного телефону, соціальний стан, категорія заявника, зміст питання;
  1. до яких посадових осіб чи органів державної влади заявник звертався та яке рішення було прийнято.

За результатами отриманої інформації заповнюється картка особистого прийому громадян встановленого зразка (додаток 1).

З’ясування інших відомостей про громадянина, одержання інформації, яка не стосуються змісту порушуваних питань, під час попереднього запису на особистий прийом до керівництва райдержадміністрації не допускається.

У разі, коли на прийом зі спільним питанням записується група громадян, вищезазначена інформація у повному обсязі з’ясовується у контактної особи, яку самостійно визначають громадяни. У реєстраційно-контрольній картці відмічається кількість присутніх осіб, бажаючих побувати на особистому прийомі у керівника з цього ж питання.

Не допускається з’ясування відомостей про особу громадянина, які не стосуються обставин звернення.

Якщо заявник під час спілкування з працівником відділу роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації використовує ненормативну лексику, вдається до образ, погроз та дискредитації органів влади, їх посадових осіб, працівник відділу роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації має право припинити спілкування з ним, а запис на прийом визнається таким, що не відбувся.

8. Забороняється відмова громадянинові в записі на особистий прийом керівництвом райдержадміністрації з підстав ознак раси, кольору шкіри, політичних, релігійних чи інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак.

9. Запису на особистий прийом громадян керівництвом райдержадміністрації не підлягають громадяни:

 

1) стосовно яких прийнято рішення про припинення розгляду звернень (ст. 8 Закону України «Про звернення громадян»);

 

2) при повторному зверненні з одного і того ж питання, якщо це питання, в межах повноважень райдержадміністрації, вирішено по суті (вирішено позитивно або на нього надано аргументоване роз’яснення відповідно до чинного законодавства);

 

  1. Особи, які не є громадянами України і перебувають в Україні на законних підставах, користуються таким самим правом щодо особистого прийому керівництвом райдержадміністрації, як і громадяни України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.
  1. З метою якісного проведення особистого прийому громадян та з урахуванням часу проведення особистого прийому, кількість осіб, які потраплять на прийом, визначає посадова особа, яка здійснює особистий прийом громадян.
  1. Працівники відділу роботи із зверненнями громадян апарату районної державної адміністрації інформують громадянина (його представника), записаного на особистий прийом до керівництва райдержадміністрації, про дату, час та місце проведення особистого прийому.
  1. Особистий прийом громадян проводиться в порядку черговості. У першочерговому порядку здійснюється прийом осіб з інвалідністю внаслідок війни, Героїв України, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».
  1. 3а дорученням керівництва райдержадміністрації до участі в особистому прийомі громадян можуть залучатися, у разі необхідності, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, її апарату, керівники районних організацій, установ.
  1. Під час особистого прийому громадян можуть бути присутні їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому чинним законодавством порядку та/або особи, які перебувають у родинних стосунках з такими громадянами і мають підтверджуючі документи.

Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому не допускається (за винятком колективних звернень).

Присутність представників засобів масової інформації під час особистого прийому, здійснення ними фото-, відеозйомки та аудіозапису особистого прийому заздалегідь погоджується із посадовою особою, яка проводить особистий прийом.

  1. У разі відсутності голови, першого заступника, заступників голови, керівника апарату райдержадміністрації у день проведення особистого прийому (відпустка, відрядження, тимчасова непрацездатність тощо), прийом переноситься на іншу, визначену посадовою особою дату, або на наступний особистий прийом відповідно до затвердженого графіка, про що повідомляється громадян.
  1. Якщо питання, порушені заявником, неможливо вирішити безпосередньо на особистому прийомі, воно розглядається у тому ж порядку, що й письмове звернення.
  1. Звернення громадян на особистому прийомі реєструються відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348 (із змінами).

III. Організація і проведення особистого виїзного прийому громадян

Особисті виїзні прийоми громадян керівництвом райдержадміністрації проводяться за місцем проживання громадян, в населених пунктах району, затвердженого розпорядженням райдержадміністрації.

  1. Голова райдержадміністрації проводить особистий виїзний прийом громадян у формі прямого спілкування з громадянами під час робочих поїздок до населених пунктів району, де громадяни особисто звертаються до голови райдержадміністрації із заявами, скаргами та пропозиціями.
  2. Працівники відділу роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації, де заплановано проведення особистого виїзного прийому громадян, доводять до відома населення району, міста інформацію про дату, місце і час проведення прийому, вживають заходів щодо створення відповідних умов та організації його проведення.
  3. Попередній запис на особистий виїзний прийом громадян до керівництва райдержадміністрації проводиться відповідальними працівниками райдержадміністрацій, не пізніше ніж за день до його проведення.
  4.  До 13.00 год. дня, що передує особистому виїзному прийому громадян керівництвом райдержадміністрації, до відділу роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації передається список громадян, які записалися на прийом, або інформація про відсутність запису.
  5. На наступний день після проведення особистого виїзного прийому громадян головні спеціалісти відділу роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації передають до відділу роботи із зверненнями громадян апарату районної державної адміністрації картки особистого виїзного прийому для подальшого їх опрацювання.
  6. Під час попереднього запису громадян на особистий виїзний прийом до керівництва райдержадміністрації з’ясовується наступна інформація: 

 

1) прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, номер контактного телефону, соціальний стан, категорія заявника, зміст питання;

 

2) до яких посадових осіб чи органів державної влади заявник звертався та яке рішення було прийнято.

За результатами отриманої інформації заповнюється картка особистого виїзного прийому громадян встановленого зразка (додаток 2).

8. Якщо вирішити порушене громадянином питання безпосередньо під час особистого виїзного прийому неможливо, воно розглядається в порядку, передбаченому законодавством для письмових звернень.

9. Звернення громадян на особистому виїзному прийомі реєструються відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348 (із змінами).

 

 

Керівник апарату

районної  державної  адміністрації                             Олег СТРУЖАНСЬКИЙ

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь