Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено нараду щодо перебігу вакцинальної кампанії у Рогатинській громаді

Дата: 13.12.2021 14:24
Кількість переглядів: 327

В рамках робочого візиту до Рогатинської територіальної громади  10 грудня 2021 року відбулась зустріч щодо стану вакцинальної кампанії  проти COVID-19 за участю заступника керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Лілії Крехович спільно з керівником апарату Івано-Франківської районної державної адміністрації Олегом Стружанським, першим заступником міського голови Миколою Шинкарем, керуючим справами виконавчого комітету Олегом Вовкуном,  керівниками установ та медичних закладів, сільських старост.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Заступник керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Лілія Крехович зазначила, що метою зустрічі є спільне обговорення проблем стану вакцинації в Рогатинській громаді. Згідно з останніми даними Національної Служби Здоров'я України в Рогатинській громаді 12 % населення перехворіли  на COVID-19, померлих 64 особи, провакциновано 28% населення і це дуже низький показник.

Також зазначила, що пандемію COVID-19 можна подолати тільки колективним імунітетом. Посадові особи місцевого самоврядування повинні нести персональну відповідальність за  темпи та результати проведеної вакцинальної кампанії. Необхідно проводити чіткі інформаційні кампанії серед мешканців громади щодо запобігання поширенню COVID-19Люди похилого віку найбільше потребують захисту, оскільки є вразливими;

         За інформацією головного лікаря  некомерційного комунального підприємства Рогатинського ЦПМСД Віктора Денисюка загальна кількість вакцинованого населення складає 34%. Із 33396 осіб віком від 18 років, з якими сімейні лікарі уклали декларації на надання медичних послуг провакциновані І дозою - 8522 особи (25,5 відс.) ІІ дозами - 6853 особи (20,5 відс.)  На жаль з початку року померло 57 осіб. Це особи старші 60 років, які мали супутні складні захворювання. У центрі працюють 12 пунктів вакцинації, одна мобільна бригада. Віктор Денисюк проінформував про наявність вакцин у пункті щепленняу достатній кількості.

Начальник Рогатинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Надія Фокшанська  доповіла про проведену  роботу на території  громади.  Вона зазначила, що з початку року виявлено 147 порушень і оформлено 147 протоколів за недотримання маскового режиму і дистанції у закладах громадського харчування та торгівлі, продовольчих ринках. У із сільським населенням працівники проводять роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних правил. Додала, що створена та працює комісія по контролю за дотриманням санітарного та епідемічного благополуччя населення, запобігання поширенню COVID-19 на території громади.

Петро Гаврилишин керівник відділення поліції № 4 Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області доповів, що у штаті відділення поліції № 4 працює 55 працівників і всі 100% вакциновані. Із січня поточного року щоденно працює дві мобільні групи з метою проведення рейдових перевірок щодо дотримання карантинних вимог. Проведено понад 1200 перевірок суб’єктів господарювання, ринків, магазинів, перевізників. В результаті даної роботи складено 502 адміністративних протоколи за порушення карантинних обмежень. Завданням відділу є проведення профілактичної роботи та притягнення до відповідальності за порушення карантинних обмежень.

Оксана Паньківська начальник Рогатинської міськміжрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України», зазначила, що епідеміологічна ситуація в громаді в деякій мірі стабілізувалася, спостерігається зниження рівня захворювання населення на коронавірусну хворобу. На сьогоднішній день є 52 хворих на COVID-19. Проінформувала про те, що 98% хворих, які поступають в лікувальну установу є не вакциновані, а тільки 2% з них - вакциновані.

Руслан Паньків в.о. головного лікаря КНМП «Рогатинська центральна районна лікарня», проінформував про стан захворюваності та лікування на COVID-19. У Рогатинській ЦРЛ відкрито ковідне відділення на 80 ліжок для лікування COVID-19. Сьогодні у відділенні лікується 28 пацієнтів, з них 5 в реанімації. Заклад медикаментами забезпечений.

Керівник апарату Івано-Франківської районної державної адміністрації Олег Стружанський підсумував хід проведеної зустрічі та  відмітив, що в громаді добре налагоджена робота, існує співпраця між  районною державною адміністрацією і міською радою.

Робоча група окреслила основні завдання для покращення ефективності проведення вакцинальної кампанії в Рогатинській територіальній громаді та обговорила методи і терміни їх виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь