Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В СЕЛИЩІ БОГОРОДЧАНИ ОБГОВОРЕНІ ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРИЄДНАННЯ ТА УЧАСТІ ГРОМАДИ В РЕАЛІЗАЦІЇ ІНІЦІАТИВИ ЮНІСЕФ «ГРОМАДА, ДРУЖНЯ ДО ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ»

Дата: 18.11.2021 10:12
Кількість переглядів: 193

18 листопада, напередодні відзначення в Україні Дня спільних дій в інтересах дітей - дня прийняття Конвенції ООН про права дитини, в Богородчанській селищній раді територіальної громади відбулася зустріч начальника служби у справах дітей Івано-Франківської районної державної адміністрації Валерія Семківа із заступником голови селищної ради О. Бойчуком, працівниками служби у справах дітей, відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради, комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», представників Молодіжної ради та Дитячої ради щодо впровадження у селищі ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». В ході зустрічі обговорені питання проходження усіх необхідних етапів для отримання міжнародного статусу кандидата світової ініціативи ЮНІСЕФ, основних напрямків роботи з дотримання прав дітей, проведення заходів, спрямованих на покращення стану дітей, підготовки матеріалів для ухвалення рішення щодо приєднання громади до Ініціативи та написання ініціативного листа до ЮНІСЕФ щодо готовності й можливості громади брати участь у програмі.На зображенні може бути: 4 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 7 людей, люди сидять та у приміщенніНа зображенні може бути: 11 людей та люди стоятьДодатково:

«Громада, дружня до дітей та молоді» - це ініціатива ЮНІСЕФ, спрямована на підтримку місцевої влади у реалізації ними прав дітей.

Глобально ініціатива впроваджується з 1996 року. На даний час ініціативу підтримали понад 3 000 муніципалітетів у 38 країнах на п’яти континентах. До впровадження підходу «Міста, дружні до дітей та молоді» приєднались громади наступних країн: 1996 – Італія; 1999 – Хорватія; 2002 – Франція, Словенія, Іспанія; 2004 – Швейцарія; 2005 - Іорданія; 2006 – Нова Зеландія; 2007 – Білорусь; 2008 – Бразилія, Казахстан; 2009 – Канада; 2011 – Сенегал; 2012 – Німеччина, Фінляндія, Монголія; 2013 – Андорра, Австрія, Республіка Корея; 2014 – Туреччина, Беліз; 2015 - В’єтнам, Коста-Ріка, Португалія, Перу; 2016 – Ісландія, Китай; 2017 - Об’єднані Арабські Емірати, Великобританія, Швеція, Колумбія, Польща, Мозамбік; 2018 - Гвинея, Японія, Україна, Колумбія.

В Україні ініціатива реалізується з 2018 року. Більше 170 муніципалітетів висловили бажання приєднатись до ініціативи. В Україні станом на 1 жовтня 2021 року в ініціативі беруть участь 35 міст і громад (23 з них вже мають проміжний статус кандидата), у яких мешкає більш ніж 9 млн. людей.

Приєднання до ініціативи - це серйозний крок громади, він підкріплюється рішенням місцевого органу врядування та підписанням офіційного Меморандуму з ЮНІСЕФ. Кінцева мета приєднання міста чи громади до ініціативи - отримання статусу громади, дружньої до дітей та молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь