Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАЦІОНАЛЬНІ «ГАРЯЧІ» ЛІНІЇ

Дата: 01.11.2021 09:17
Кількість переглядів: 226

 

Національна дитяча «гаряча» лінія:

 

0 800 500 225 (безкоштовно з мобільного або стаціонарного) або 116 111  (безкоштовно з мобільного).  Консультування проводиться з понеділка по п’ятницю з 12.00 по 16.00.

 

Національна дитяча «гаряча» лінія – для дітей та про дітей.  «Гаряча» лінія приймає дзвінки від дітей та від дорослих, чиї запити стосуються дітей. На Національній дитячій «гарячій» лінії консультують компетентні у дитячих питаннях психологи, юристи соціальні працівники та соціальні педагоги. Основні теми, з яких консультують на Національній дитячій «гарячій лінії» – насильство над дітьми та жорстоке поводження з ними у сім’ї та з боку оточення, психологічні проблеми, негаразди у стосунках з дорослими та однолітками, майнові права дітей, питання встановлення опіки, а також булінг і безпека в Інтернеті.

 

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:

 

0 800 500 335 (безкоштовно з мобільного або стаціонарного) або 116 123  (безкоштовно з мобільного). Консультування проводиться цілодобово.

 

На Національній «гарячій» лінії з питань запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми та гендерної дискримінації  абоненти можуть отримати загальну інформацію щодо існуючої проблеми насильства у суспільстві та шляхів захисту своїх прав; фахову соціально-психологічну, юридичну (в тому числі судовий супровід) та інформаційну підтримку; консультації щодо порушення прав дитини (втягнення дітей до проституції, порнографії, насильство над дітьми) та шляхів їх вирішення; консультації щодо безпечної поведінки дітей в Інтернеті; номери телефонів дільничних інспекторів поліції, ювенальної превенції, центру соціальних служб, служб у справах дітей,  а також громадських організацій, які надають допомогу постраждалим від домашнього насильства.

 

Урядова «гаряча» лінія: 15-45

 

Урядова «гаряча лінія» для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або про загрозу вчинення такого насильства:15-47

 

Лінії працюють анонімно, конфіденційно та безкоштовно.

 

 

Адміністративні послуги суб’єктом надання яких відповідно до закону є служба у справах дітей

1.Підготовка висновку про можливість створення прийомної сім’ї.
2.Підготовка проєкту розпорядження про реєстрацію (створення) прийомної сім'ї.
3.Підготовка висновку про можливість створення дитячого будинку сімейного типу.
4.Підготовка проєкту розпорядження про реєстрацію (створення) дитячого будинку сімейного типу.
5.Підготовка висновку про стан утримання, навчання та виховання дитини, яка влаштована до сімейних форм виховання.
6.Видача направлення у дитячу установу для знайомства та становлення контакту з дитиною-сиротою або дитиною, позбавленою батьківського піклування (інформація є конфіденційною і подається виключно уповноваженим працівником служби у справах дітей райдержадміністрації).
7.Взяття на облік громадян України (як кандидатів в усиновлювачі), які постійно проживають на території України і бажають усиновити дитину (інформація є конфіденційною і подається виключно уповноваженим працівником служби у справах дітей райдержадміністрації).
8.Надання висновку про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини (інформація є конфіденційною і подається виключно уповноваженим працівником служби у справах дітей райдержадміністрації).
9.Видача висновку про доцільність усиновлення одним з подружжя дитини другого з подружжя (інформація є конфіденційною і подається виключно уповноваженим працівником служби у справах дітей райдержадміністрації).
10.Припинення функціонування прийомної сім’ї.
11.Припинення функціонування дитячого будинку сімейного типу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь