Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рогатинська громада стала учасником проєкту „Розвиток соціальних послуг”

Дата: 25.10.2021 15:39
Кількість переглядів: 231

Фото без описуМіністерство соціальної політики України визначило 8 територіальних громад, які візьмуть участь у пілотному проєкті „Розвиток соціальних послуг", - інформує офіційна сторінка Мінсоцполітики. Серед них також дві територіальні громади Івано-Франківської області, а зокрема - Рогатинська та Верховинська.

Варто зазначити, для участі у пілотному проєкті „Розвиток соціальних послуг”, який реалізується Міністерством соціальної політики України, подали документи понад 70 ТГ держави. Верховинська та Рогатинська громади увійшли у склад перших його учасників. Наразі Національна соціальна сервісна служба України продовжує розгляд документів, поданих від інших українських громад.

Участь у цьому проєктному проєкті – хороший крок щодо розвитку соціальних послуг. Адже, як повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, більшість територіальних громад тільки розпочинають створення соціальної інфраструктури і не мають достатніх для цього ресурсів та відповідних фахівців. Тож Мінсоцполітики старається всебічно допомагати громадам у створенні і розвитку таких послуг на місцях.

Зауважимо також, що в рамках цього пілотного проєкту держава фінансує розвиток у громадах ключових соціальних послуг: денного догляду для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку; супроводу під час інклюзивного навчання; соціального супроводу при працевлаштуванні та під час роботи; тимчасового відпочинку для батьків або опікунів, які доглядають за дітьми з інвалідністю; підтриманого проживання; стаціонарного догляду.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь