Івано-Франківська районна військова адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівники громад повинні бути проінформовані, бачити потреби жителів громади і розвивати базові соціальні послуги 

Дата: 23.10.2021 11:04
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

Заступник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов взяв участь у презентації інформаційної кампанії ”ДЛЯ ДІТЕЙ суспільство без бар’єрів” .

Під час презентації було обговорено питання напрямку інформаційної кампанії, ключові її завдання щодо розбудови інклюзивного, безбар’єрного суспільства та створення належних умов для розвитку кожної дитини.

“Багато повноважень, в тому числі надання базових соціальних послуг, покладено на громаду. І тут питання керівника громади, він має розуміти, що в громаді мають бути фахівці з соціальної роботи. Коли керівник громади буде у цьому зацікавленим і чітко знати про кожну дитину та її потребу, буде розвиватися і інклюзивне навчання”, - зазначив Борис Лебедцов .

Заступник Міністра соціальної політики докладно розповів про соціальні послуги, які можуть отримувати діти з інвалідністю та їх сім’ї для поліпшення якості їх життя, зокрема, денний догляд, послугу тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх замінюють, послугу супроводу під час інклюзивного навчання

“Ми розробили проект стандарту послуги супроводу під час інклюзивного навчання іспільно з Міністерством освіти і науки провели його апробацію в пілотних регіонах. Наразі цей проєкт доопрацьовується”, – підкреслив Борис Лебедцов

Також Міністерство соціальної політики веде активну діяльність щодо впровадження послуги раннього втручання. Це міждисциплінарна послуга для сімей з дітьми віком до 4-х років, які мають порушення розвитку або є ризик таких порушень.

Водночас, Міністерство активно працює над тим, щоб у кожній громаді діти з інвалідністю та їх сім’ї, мали доступ до базових соціальних послуг. Для мотивації та підтримки громад, був запроваджений пілотний проєкт “Розвиток соціальних послуг”. В межах виконання цього проекту Міністерство спрямовує громадам кошти державного бюджету для розвитку і оплати базових соціальних послуг.

“Діяльність міністерства спрямована на  створення цілісної системи соціальної підтримки сімей з дітьми, коли з моменту народження  дитини, яка має порушення  розвитку, вирішується питання супроводу родини та забезпечення її необхідними послугами упродовж життя дитини”, - підсумував заступник Міністра соціальної політики.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь